Millennials en Gen Z moeten niet zo zeuren!

🕑 3 minuten
Published: 2022-06-17

Waarom ontwikkelen juist nú zoveel mensen overspanningsklachten? Waarom zijn we juist nú zo gestresst? Zijn de jongere generaties, de zwakkere generaties? Moeten zij niet gewoon doorbikkelen en niet zo zeuren?

Ons werk is veranderd. De wereld is veranderd. Dit gaat met zó'n snelheid gepaard, dat ons brein en de evolutie van ons mens-zijn, dit niet altijd kan bijbenen.

De afgelopen veertig jaar zijn er drie grote veranderingen geweest (1).

Deze drie oorzaken stapelen zich op en samen heeft dit een grote impact op onze mentale gezondheid. Echter, onze kijk op werk in zijn algemeenheid is onveranderd. We hebben nog steeds de verwachting dat we 40 uur in de week, 8 uur per dag noeste arbeid kunnen leveren. Met andere woorden: voor 100% productief zijn. Maar onze hersenen kunnen dat helemaal niet aan!

Ook komen er, vooral voor de jongere generaties, nog trends in de samenleving bij, waar we 20 jaar geleden nog geen last van hadden. Sociale media creëren een onredelijk beeld wat tot hoge verwachtingen kan leiden. Er heerst een grote angst en afkeer om te falen, omdat overal een vergrootglas op ligt. Verder zorgt social media voor een constante verwachting van perfectie die lastig te evenaren is in het ‘echte’ leven. Daardoor valt het ‘echte’ leven vaak tegen.

Deze samenloop van omstandigheden vraagt om extra aandacht voor mentale gezondheid. We zijn niet verdoemd met z’n allen, of een zwakkere generatie, maar we moeten ons gewoon beter aanpassen aan veranderende omstandigheden. Doe je dat niet en ga je door zoals we al 50 jaar tegen werk aankijken, dan mis je kansen en doe je je werknemers tekort. Niet alleen de millennials of de Gen Z’s.

Door aandacht te schenken aan de mentale gezondheid van al je medewerkers ondersteun je ze om het beste uit zichzelf te halen én gezond te blijven.

Wil jij ook mentaal fitte werknemers, vraag dan hier geheel vrijblijvend een demo account aan.

(1) https://www.managersonline.nl/nieuws/12500/waarom-er-vroeger-geen-burn-out-was-en-nu-wel.html