Informatie & inspiratie over mentaal welzijn

Op zoek naar meer informatie of inspiratie over mentaal welzijn? Dan ben je hier op de juiste plek! Hier vindt je inspirerende webinars, blogs met tips & tricks, onze whitepaper en het laatste nieuws.

Nu uitgelicht: Marktonderzoek

Masterclasses & Events

Blogs

Werk privé balans verbeteren: 7 tips

Werk privé balans verbeteren: 7 tips

We willen het allemaal: een succesvolle carrière, een druk sociaal leven, lekker in ons vel zitten, onszelf kunnen ontwikkelen, een opgeruimd huis én tijd voor onszelf. Maar we weten ook allemaal dat hierin een goede balans vinden makkelijker gezegd is dan gedaan.

Lees verder

De sleutel tot een goede nachtrust

De sleutel tot een goede nachtrust

Een goede nachtrust is het grootste cadeau dat je zowel jouw mentale als fysieke gezondheid kunt geven.

Lees verder

Het belang van slaap: waarom zou ik me hier als werkgever druk om maken?

Het belang van slaap: waarom zou ik me hier als werkgever druk om maken?

Onze wereld staat altijd aan. Snel nog even een mailtje of appje typen, een serie bingen of toch nog even scrollen op TikTok. Wij missen slaap! Waarom is dat erg?

Lees verder

Downloads

Marktonderzoek 2023

Report
Download

Whitepaper

Whitepaper
Download

News

DragonsDen
Deelname tv-programma Dragons’ Den
Iedere ondernemer die in het drakenhol van tv-programma Dragons’ Den wordt gegooid, weet dat hij een goed concept in handen heeft. Wij stonden er! En dat is goed nieuws, want het betekent dat mentale gezondheid steeds steviger op de kaart staat.
RTLNieuws
RTL Nieuws. Yoga-retreat van de baas: 'Mentale gezondheid is niet zweverig'
Een ademcoach of Wadden-retreat als secundaire arbeidsvoorwaarde? In een tijd vol burn-outs en mentale klachten heeft het welzijn van de werknemer de groeiende aandacht. Preventief investeren moet de norm worden voor bedrijven, hopen de ondernemers achter Oopkop. In een jungle vol coaches regelen zij een team met een 'open koppie.'
MetroNieuws
Metro nieuws. Preventieve mentale zorg als secundaire arbeidsvoorwaarde: ‘Je gaat niet pas naar de tandarts als je een gaatje hebt’
Hoewel een abonnement op de sportschool als secundaire arbeidsvoorwaarde al de normaalste zaak van de wereld is, wordt de mentale gezondheid van werknemers nog te vaak vergeten. Zonde, want zowel de werknemer als de werkgever hebben er profijt van als er op dat vlak winst wordt behaald.
FinancieeleDagblad
Het Financieele Dagblad. Een yogaretraite of bokscoach van de baas
Werkgevers die een sportabonnement betalen zijn geen uitzondering meer. In de huidige krappe arbeidsmarkt trekt een voorhoede ook de portemonnee om werknemers mentaal fit te houden met een ademcoach of mindfulness. Zo hopen ze uitval van personeel door een burn-out te voorkomen.