Information and Inspiration on Mental Wellbeing

Looking for more information or inspiration on mental wellbeing? Then you’ve come to the right place! Here you find inspiring webinars, blogs with tips & tricks, our insightful whitepaper and the latest news.

Masterclasses & Events

Blogs

DoelenBehalen
2023 doelen behalen
Uitstelgedrag overwinnen en gemotiveerd blijven met deze essentiële strategieën.
BurnOuts
“Maar wij hebben niemand met een burn-out in ons bedrijf”
1,2 miljoen mensen kampen met burn-out relateerde klachten. 74 procent van de werknemers ervaart stress op het werk. Één derde van al het ziekteverzuim is mentaal gerelateerd. Dit kost het bedrijfsleven in Nederland, 3,2 miljard euro.
WarForTalent
Hoe win ik de ‘war-for-talent’?Millennials en Gen Z moeten niet zo zeuren!
Veel vacatures en een kleine talentenpool, de war-for-talent is een realiteit. Vacatures invullen en het beste talent aantrekken is cruciaal voor het succes van jouw organisatie. Maar hoe win je deze strijd?
NietZoZeuren
resources.blogs.postsContainer.post-4.title
Waarom ontwikkelen juist nú zoveel mensen overspanningsklachten? Waarom zijn we juist nú zo gestresst? Zijn de jongere generaties, de zwakkere generaties? Moeten zij niet gewoon doorbikkelen en niet zo zeuren?
Coaching
Kijk! We hebben al een coach!
In de mentale gezondheid top 10 staat de coach bovenaan. Deze coach is verreweg het meest populair en wordt breed ingezet. Ook wordt het hebben van een coach gezien als dé oplossing voor mentaal fitte werknemers. Maar is dat wel zo?

Downloads

Whitepaper

WhitepaperDownload

News

DragonsDen
Deelname tv-programma Dragons’ Den
Iedere ondernemer die in het drakenhol van tv-programma Dragons’ Den wordt gegooid, weet dat hij een goed concept in handen heeft. Wij stonden er! En dat is goed nieuws, want het betekent dat mentale gezondheid steeds steviger op de kaart staat.
RTLNieuws
RTL Nieuws. Yoga-retreat van de baas: 'Mentale gezondheid is niet zweverig'
Een ademcoach of Wadden-retreat als secundaire arbeidsvoorwaarde? In een tijd vol burn-outs en mentale klachten heeft het welzijn van de werknemer de groeiende aandacht. Preventief investeren moet de norm worden voor bedrijven, hopen de ondernemers achter Oopkop. In een jungle vol coaches regelen zij een team met een 'open koppie.'
MetroNieuws
Metro nieuws. Preventieve mentale zorg als secundaire arbeidsvoorwaarde: ‘Je gaat niet pas naar de tandarts als je een gaatje hebt’
Hoewel een abonnement op de sportschool als secundaire arbeidsvoorwaarde al de normaalste zaak van de wereld is, wordt de mentale gezondheid van werknemers nog te vaak vergeten. Zonde, want zowel de werknemer als de werkgever hebben er profijt van als er op dat vlak winst wordt behaald.
FinancieeleDagblad
Het Financieele Dagblad. Een yogaretraite of bokscoach van de baas
Werkgevers die een sportabonnement betalen zijn geen uitzondering meer. In de huidige krappe arbeidsmarkt trekt een voorhoede ook de portemonnee om werknemers mentaal fit te houden met een ademcoach of mindfulness. Zo hopen ze uitval van personeel door een burn-out te voorkomen.