Hoe win ik de ‘war-for-talent’?

🕑 2 minuten
Published: 2022-04-28

Veel vacatures en een kleine talentenpool, de war-for-talent is een realiteit. Vacatures invullen en het beste talent aantrekken is cruciaal voor het succes van jouw organisatie. Maar hoe win je deze strijd?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een aantrekkelijke werkgever te worden waar talenten graag willen werken. Het eerste waar werkgevers dan vaak aan denken is loon. Het is van belang om een competitief en marktconform salaris te bieden, maar dat is niet waar je als werkgever het verschil maakt. Onderzoek laat namelijk zien dat secundaire arbeidsvoorwaarden, zeker voor de jongere generatie werkzoekenden, van groot belang is. Ze zouden zelfs voor goeie secundaire arbeidsvoorwaarden, een lager loon accepteren.

Wat valt er onder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden? Binnen de standaard verwachting van secundaire arbeidsvoorwaarden valt thuiswerken, flexibiliteit in werktijden en trainingsmogelijkheden. Door de competitieve arbeidsmarkt zijn de ‘creatieve’ secundaire arbeidsvoorwaarden ook steeds meer standaard. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld sportschool abonnementen, verhuishulp of (betaalde) tijd voor vrijwilligerswerk.

Wat vaak vergeten wordt binnen de ‘war-for-talent’ is het dichthouden van de achterdeur. Als het je namelijk lukt om het beste talent binnen te halen, maar ze vertrekken binnen een jaar of vallen uit door stress, dan verlies je alsnog de strijd.

Hoe houd je die achterdeur dicht? Dit is een complex vraagstuk wat een strategische benadering vraagt. Breng het verloop en verzuim binnen je organisatie in kaart en identificeer de achtergronden van deze statistieken.

Bovendien kun je deze twee factoren, aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden én je talent vasthouden, combineren. Je zou een budget voor mentale gezondheidsondersteuning kunnen bieden aan je werknemers. Dit is een populaire ‘creatieve’ secundaire arbeidsvoorwaarde wat je aantrekkelijker maakt als werkgever. Tegelijkertijd houdt dit je medewerkers mentaal gezond waardoor ze inzetbaar, productief en loyaal blijven aan je organisatie. Zo trek je talent aan én houd je ze binnen de deur.

Wil je de war-for-talent winnen? Zorg dan voor goeie en creatieve secundaire arbeidsvoorwaarden maar vergeet niet de achterdeur dicht te houden.

Wij kunnen je helpen de war-for-talent te winnen. Vraag nu hier een gratis en vrijblijvende demo account aan.