Metro nieuws. Preventieve mentale zorg als secundaire arbeidsvoorwaarde: ‘Je gaat niet pas naar de tandarts als je een gaatje hebt’

🕑 5 minuten
Published: 2022-05-22

Hoewel een abonnement op de sportschool als secundaire arbeidsvoorwaarde al de normaalste zaak van de wereld is, wordt de mentale gezondheid van werknemers nog te vaak vergeten. Zonde, want zowel de werknemer als de werkgever hebben er profijt van als er op dat vlak winst wordt behaald.

We bellen met Reinier de van der Schueren, mede-oprichter van OOPKOP, een marktplaats voor mentale zorg die werknemers helpt om mentaal fit te blijven.

Werken aan je mentale gezondheid voordat het te laat is

„Waarom lopen we elke week braaf een rondje hard, maar moeten we in een burn-out terechtkomen voor we aan onze mentale fitheid gaan werken?”, vraagt De van der Schueren zich af aan de telefoon. Toch snapt hij ook dat er op dit gebied voor veel mensen nog de nodige drempels zijn; van de kosten die mentale zorg met zich meebrengt tot het taboe dat er helaas nog steeds is.

Zijn startpunt om meer met mentale zorg en persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn, kwam zo’n tien jaar geleden, toen hij al een aantal jaar bij Heineken werkte. Hij deed mee aan een coachingstraject om zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijf. „Ik ben een resultaatgericht persoon, maar realiseerde me hierdoor voor het eerst dat als je investeert in de mens, de prestaties vanzelf komen”, zegt hij.

In de jaren die volgden zagen De van der Schueren en mede-oprichter Derk van Haastert (toen een collega bij Heineken) hun vrienden bij bosjes bezwijken. „We leggen allemaal zoveel druk op onszelf”, zegt hij. „En niet alleen in onze carrière. Naast ons werkende leven, moet ook ons sociale leven perfect zijn.”

Lees meer op metronieuws.nl.